MILLIY MANFAATLAR PSIXOLOGIYASI VA QONUNLARGA HURMAT - Saidova Nargiza Ismatulla qizi,; Alimuhammadova Gulsevar, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2026)
Maqolada milliy manfaatlar psixologiyasi va qonunlarga hurmat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot yoshlarning ijtimoiy ongida milliy manfaatlarni anglash, ularni jamiyat hayotida amalga oshirish va huquqiy madaniyatini oshirishdagi psixologik omillarni o‘rganishga qaratilgan. Maqolada shuningdek, qonunlarga hurmatni shakllantirishda ijtimoiy, madaniy va ma’naviy faktorlarning roli ko‘rsatib beriladi. Shu bilan birga, milliy manfaatlarni qadrlash, shaxsning mas’uliyatini anglash va huquqiy ongni rivojlantirishga doir zamonaviy ilmiy qarashlar keltiriladi.