Қўғирчоқ театри ва иммерсив туризм уйғунлиги - Аминова Маҳфират Мухтаровна (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ушбу мақолада ўзбек анъанавий қўғирчоқ театри санъати ва унинг маданий меросимиздаги ўрни кенг ёритилган. Қўғирчоқ театрининг келиб чиқиш тарихи, шаклланиш жараёнлари, ижрочилик анъаналари ҳамда халқ оғзаки ижоди, урф-одат ва қадриятлар билан чамбарчас боғлиқлиги ҳақида батафсил маълумот берилади. Шунингдек, мақолада иммерсив туризм тушунчаси, унинг маҳаллий ва халқаро туризм ривожида тутган ўрни, сайёҳларни фаол иштирокчи сифатида жалб этиш имкониятлари ҳам таҳлил қилинади. Муаллиф қўғирчоқ театрини иммерсив ва интерактив ёндашувлар билан уйғунлаштириш орқали туризмни ривожлантириш, таълим жараёнини янада жонлантириш ҳамда маданий меросни замонавий шаклда тарғиб қилиш бўйича амалий таклифлар беради. Тадқиқотда ушбу интеграция орқали нафақат болалар, балки катталар аудиторияси учун ҳам қизиқарли ва унутилмас тажриба яратиш имконияти ёритилган.