Profilaktika inspektorining ijtimoiy obyektlariga nisbatan chora-tadbirlarni qo‘llash va yakunlash bo‘yicha mahalla yettiligi xodimlariga xulosa berish hamda qo‘shma xulosa tuzish faoliyatini takomillashtirish - Ahmadov Asilbek Akbar o`g`li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektorining ijtimoiy obyektlarga nisbatan chora-tadbirlarni qo‘llash jarayoni, ularni yakunlash va natijalar yuzasidan mahalla yettiligi xodimlariga xulosa berish hamda qo‘shma xulosa tuzish tizimi yoritilgan. Mahalla va profilaktika inspektori o‘rtasidagi hamkorlikning huquqbuzarliklar profilaktikasi samaradorligiga ta’siri, chora-tadbirlarning baholanishi, mas’uliyatli jarayonlarni takomillashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, qo‘shma xulosa tuzishning zamonaviy yondashuvlar yordamida yanada samarali tashkil etilishi haqida fikr yuritilgan.