AKSIYADORLIK JAMIYATLARINING EMISSIYA FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING METODOLOGIK ASOSLARI - Dilnozaxon Muxitdinova (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Aksiyadorlik jamiyatlari moliya tizimining asosiy bo‘g‘ini bo‘lib, ularning emissiya faoliyati korporativ sektor uchun investitsiya manbalarini kengaytiradi. Emissiya orqali jamiyatlar o‘z kapitalini oshirib, yangi loyihalar va texnologiyalarni moliyalashtirish imkoniga ega bo‘ladi. Shu bilan birga, emissiya jarayoni iqtisodiyotdagi moliyaviy resurslarning taqsimlanishida, kapital bozorining chuqurligi va likvidligini ta’minlashda muhim omil hisoblanadi.