VATANGA XIZMAT - OLIY MAQSADIM - Abdumutaliyeva Muxtasarbegim Akramjon qizi,, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqola O‘zbekiston yoshlarining bugungi jamiyatdagi faol roli, ularning bilim, mehnat va fidoyilik orqali yurt taraqqiyotiga qo‘shayotgan hissasi haqida. Harbiy xizmatdan tashqari, boshqa sohalarda ham ona yurti uchun ter to‘kayotgan yoshlarning hayotiy qarashlari, davlat siyosatidagi e’tibor va ijtimoiy faktlar asosida masalaga keng yondashiladi.