BILMASDAN KAFIL BO`LIB QOLDINGIZ, BUNI BEKOR QILSA BULADIMI? - Faxriddinova Shahlo (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola Oʻzbekiston Respublikasi Fuqarolik kodeksiga asoslanib, aholining bilmasdan kredit kafili boʻlib qolish holatlarini, kafillikning huquqiy taʼrifi, majburiyatlari va oqibatlarini tahlil qiladi. Muallif kafillik shartnomasining yozma shakli, solidar javobgarlik, bekor qilish usullari (masalan, muddat oʻtishi, majburiyat oʻzgartirilishi) va sud orqali himoya qilish imkoniyatlarini koʻrib chiqadi. Shuningdek, kafillikning kredit tarixiga taʼsiri, qarzni qaytarish huquqi va aholini ogohlantirish boʻyicha maslahatlar beriladi. Maqsad – huquqiy ongni oshirish va koʻzboʻyamachilikdan himoya qilish.