ANORGANIK BIRIKMALARNING ENG MUHIM SINFLARI MAVZUSINI OʻQITISHDA ZAMONAVIY INTERFAOL DASTURLAR ASOSIDA OʻRGANISH - Fazliddinova Feruzabonu Sheraliyevna, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada anorganik birikmalarning eng muhim sinflarini o‘qitishda zamonaviy interfaol dasturlardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. An’anaviy o‘qitish metodlarining kamchiliklari tahlil qilinib, PhET, ChemCollective, Quizizz kabi elektron platformalarning afzalliklari ko‘rsatib berilgan. Xususan, oksidlar, asoslar, kislotalar va tuzlarning xossalarini virtual laboratoriyalar yordamida kuzatish o‘quvchilarda mavzuni tez va samarali o‘zlashtirish imkonini beradi. Maqolada interfaol dasturlarning kimyo ta’limida o‘quvchilarning kreativ va tanqidiy fikrlashini rivojlantirishdagi ahamiyati hamda o‘quv jarayonini qiziqarli va interaktiv shaklda tashkil etish yo‘llari bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.