Profilaktika inspektorlari tomonidan shaxsning hayoti va sog‘lig‘iga qarshi qaratilgan jinoyatlarni oldini olishda davlat organlari, muassasalari va jamoat tuzilmalari bilan o‘zaro hamkorligini takomillashtirish - Gulmurodov Azizbek Bobir oʻgʻli, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektorlari tomonidan shaxsning hayoti va sog‘lig‘iga qarshi qaratilgan jinoyatlarni oldini olishda davlat organlari, muassasalari hamda jamoat tuzilmalari bilan hamkorlikni takomillashtirish masalalari yoritilgan. Maqolada jinoyatlarni barvaqt aniqlash, profilaktik nazoratni kuchaytirish, axborot almashinuvini yaxshilash va innovatsion yondashuvlarni joriy etishning samarali usullari tahlil qilingan.