FRONTIT KASALLIGINI ZAMONAVIY TASHXISLASH VA DAVOLASH - Xoshimov Ilxomjon Xasan o‘g‘li; Matxoshimov Nodirjon Soibjonovich; Jo‘rayev G‘anijon G‘ulomovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Frontal sinusning yallig‘lanishi — frontit — LOR amaliyotida keng tarqalgan patologiyalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada frontitning sabablari, rivojlanish mexanizmi, klinik belgilar va diagnostik usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy davolash yondashuvlari, jumladan antibiotikoterapiya, fizioterapiya va endoskopik jarrohlikning samaradorligi ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari bemorlarni erta tashxislash va kompleks davolash orqali surunkali shaklga o‘tish xavfini kamaytirish imkonini beradi.