FRONTIT: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA KLINIK AHAMIYATI - Xoshimov Ilxomjon Xasan o‘g‘li,; Matxoshimov Nodirjon Soibjonovich,; Jo‘rayev G‘anijon G‘ulomovich, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Frontal sinusning yallig‘lanishi — frontit — LOR kasalliklari orasida keng tarqalgan patologiyalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada frontitning sabablari, rivojlanish mexanizmi, klinik belgilar va diagnostik usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy davolash yondashuvlari — antibiotikoterapiya, fizioterapiya va endoskopik jarrohlik —ning samaradorligi ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari bemorlarni erta tashxislash va kompleks davolash orqali surunkali shaklga o‘tish xavfini kamaytirishga yordam beradi.