O‘QUVCHI YOSHLAR O‘RTASIDA SO‘G‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH — IJTIMOIY-PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Maxmudova Gulchiroy G’anisherovna, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Maqolada o‘quvchi yoshlar orasida sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning ijtimoiy-pedagogik ahamiyati, asosiy omillari va muammolari tahlil etiladi. Zamonaviy ta’lim jarayonida sog‘lom turmush madaniyatini rivojlantirish orqali yoshlarning jismoniy, ma’naviy va ruhiy salomatligini mustahkamlashning samarali yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi. Shu bilan birga, oila, ta’lim muassasasi va jamiyatning o‘zaro hamkorligi bu jarayonda hal qiluvchi omil sifatida yoritiladi.