IJTIMOIY TARMOQLARNING TA'LIM TIZIMIDA O'RNI: O'ZBEKISTON MISOLIDA - Hamidov Azizbek (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlar va raqamli ta'lim platformalarining O'zbekiston ta'lim tizimida tutgan o'rni hamda COVID-19 pandemiyasi davrida masofaviy ta'lim tizimining rivojlanishi tahlil qilingan. Maqolada HEMIS, Moodle, Zoom kabi zamonaviy raqamli platformalarning joriy etilishi, hukumat tomonidan qabul qilingan me'yoriy-huquqiy hujjatlar va ularning amaliy tatbiqi o'rganilgan. Tadqiqot natijasida ijtimoiy tarmoqlarning ta'lim jarayonini modernizatsiya qilishdagi ahamiyati, pandemiya sharoitida masofaviy ta'limga o'tishdagi erishilgan yutuqlar va mavjud muammolar aniqlangan. Maqolada IMRAD (Introduction, Methods, Results, and Discussion) tuzilmasiga rioya qilingan holda ilmiy-tadqiqot ishining natijalari taqdim etilgan.