BALXDA TUG‘ILGAN BUYUK MUTASAVVIFNING TA’SIRI. - ALLAYAROV DONIYOR ISLOM O‘G‘LI. (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada buyuk tasavvuf vakili, mutafakkir va shoir Jaloliddin Rumiy hayoti, uning shakllanishiga ta’sir ko‘rsatgan shaxslar, yashagan muhit hamda u yaratgan bebaho asarlarning tasavvuf, axloqiy-tarbiyaviy va pedagogik jihatlari yoritiladi. Ayniqsa, Rumiy va Shams Tabriziy o‘rtasidagi ma’naviy bog‘liqlik hamda “Masnaviy” dostoni orqali uning so‘fiylik tafakkuri tahlil qilinadi.