BOSHLANG'ICH SINFLARDA CHET TILINI O‘RGATISHDA DUCH KELADIGAN MUAMMOLAR - Vahobjonova Oydinoy Yahyobek qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezis boshlang‘ich sinflarda chet tilini o‘rgatish jarayonida yuzaga keladigan muammolarni chuqur tahlil qiladi. Kognitiv, pedagogik, metodik, tashkiliy va sistemaviy to‘siqlar O‘zbekiston ta’lim tizimida alohida e’tibor qaratilgan bo‘lib, ularning sabablari va oqibatlari ilmiy tadqiqotlar asosida yoritilgan. Tezis xorijiy tajribalar bilan taqqoslab, O‘zbekiston kontekstida yechimlar taklif etadi hamda ta’lim siyosatini takomillashtirish zarurligini ta’kidlaydi. Tadqiqot natijalari chet tilini o‘rgatishning samaradorligini oshirishga qaratilgan.