DAVLAT XAVFSİZLİK XİZMATİ ORGANLARİNİNG HUQUQBUZARLİKLAR PROFİLAKTİKASİ FAOLİYATİNİ TAKOMİLLASHTİRİSHDA HAMKORLİKNİNG O‘RNİ VA DOLZARBLİGİ - Nematillayev Samandarbek Xayrulla o'g'li,; Sh.Dj.Xaydarov, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Davlat xavfsizlik xizmati organlarining huquqbuzarliklar profilaktikasi sohasidagi faoliyati, hamkorlik tizimi va uni takomillashtirish masalalari yoritilgan. Davlat xavfsizligini ta’minlashda profilaktika choralari, axborot xavfsizligi, korrupsiyaga qarshi kurash, yoshlar ongiga g‘oyaviy tahdidlarga qarshi immunitetni shakllantirish yo‘nalishlaridagi sa’y-harakatlar tahlil etilgan. Shuningdek, boshqa davlat organlari bilan o‘zaro hamkorlikni yanada samarali qilish uchun amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.