Ijtimoiy profilaktika obyektlari bilan yakka tartibdagi "E-ijtimoiy moslashtirish" dasturida belgilangan chora tadbirlarni yakunlash bo'yicha profilaktika inspektorining mahalla yettiligi bilan qo'shma xulosa tuzish faoliyatini takomillashtirish. - Alijonov Firdavs Xayrulla o'g'li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy profilaktika obyektlari bilan yakka tartibdagi "E-ijtimoiy moslashtirish" dasturida belgilangan chora tadbirlarni yakunlash bo yicha profilaktika inspektorining mahalla yettiligi bilan qo'shma xulosa tuzish faoliyatini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Huquqbuzarlik sodir etgan shaxslarning jamiyatga qayta moslashuvini ta'minlash, ularni ijtimoiy hayotga integratsiya qilish va jinoyatchilikning qayta sodir etilishining oldini olish bo yicha taklif va tavsiyalar berilgan. Shuningdek, qo'shma xulosa tuzish jarayonining samaradorligini oshirish, profilaktika inspektorlari va mahalla yettiligi o'rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish hamda elektron nazorat mexanizmlarini joriy etish muhimligi ta'kidlangan.