ROZMARİNNİNG TABİATDA TARQALİSHİ VA TİBBİYOTDAGİ AHAMİYATİ. - Bahodirova Mohichehra,; Pardayeva Munavvar, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Rozmarindan qadim zamonlarda dorivor vosita sifatida foydalanishgan. Uning foydali xususiyatlari to’g’risida har bir xalqda turlicha qarashlar bo’lgan: rimliklar uni xotirani yaxshilaydi deb hisoblashsa, greklar uning yordamida yaralarni davolashgan, xitoyliklar esa uning yordamida bosh og’rig’idan xalos bo’lganlar. Ushbu maqolada rozmarining tibbiyotda qo‘llanilishi haqida malumot beramiz.