O‘QUVCHILARNING INGLIZ TILIDAGI NUTQIY KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING LINGVISTIK ASOSLARI - To`rayeva Dilafruz Maxammadjonovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur tezisda o‘quvchilarning ingliz tilidagi nutqiy ko‘nikmalarini rivojlantirish jarayonining lingvistik asoslari tahlil qilinadi. Til tizimining fonetik, leksik, grammatik va pragmatik qatlamlari o‘zaro uzviy bog‘liq bo‘lib, ularning har biri nutqiy kompetensiyani shakllantirishda muhim o‘rin tutadi.