INTERNET IZOHLARIDA KOMMUNIKATIV-PRAGMATIK NIYAT VA ADRESANT–ADRESAT MUNOSABATLARI - Djurayeva Maxbuba Usmanovna, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Maqolada oʻzbek tilidagi internet izohlarining kommunikativ-pragmatik xususiyatlari, xususan, foydalanuvchining nutqiy maqsadi (niyati) va adresant–adresat oʻzaro munosabatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot antroposentrik paradigma doirasida olib borilib, virtual muloqotdagi subyektlarning nutqiy pozitsiyasi, ijtimoiy roli hamda ularning nutqiy strategiya va taktikalari aniqlanadi. Shuningdek, izoh matnlarida baholovchi, tanqidiy, ijobiy yoki neytral niyatlar qanday ifodalanishi lingvopragmatik mezonlar asosida izohlanadi.