SURXONDARYO VILOYATI AHOLISINING IJTIMOIY VA MA’NAVIY HAYOTIDA MAHALLIY O‘Z-O‘ZINI BOSHQARISH ORGANLARINING O‘RNI - Ro‘ziboyev Nurbek O‘ktamovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mahalla kichik ma’muriy hudud bo‘lishi bilan birga, turmush tarzi, qadriyatlar, an’analar, urf-odatlar umumiyligi bilan bog‘langan kishilar jamoasi birligi, o’zbek qishloqlarida turli marosim va to’ylarni o’tkazish uchun oqsoqollar muhim rol o’ynagan. Qishloq oqsoqoli obro’li ,halol inson bo’lib boshqalarga o’z ta’sirini o’tkazganligi haqida batafsil ma’lumot berilgan