KOREYANİNG UCH QİROLLİGİ: SİYOSİY, MADANİY VA HARBİY TARAQQİYOTNİNG QADİMGİ ASOSLARİ - Irgashev Lazizbek,; Tursunaliyev Azizbek, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada Koreyaning uchta asosiy qirolligi — Goguryo, Pekje va Silla tarixi, madaniyati va o‘zaro munosabatlari keng yoritilgan. Maqolada har bir qirollikning siyosiy tuzilmalari, hududiy kengayishi, diniy e’tiqodlari va badiiy innovatsiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, qirolliklar o‘rtasidagi ittifoq va dushmanlik munosabatlari, harbiy yurishlar va diplomatik aloqalar orqali Koreya tarixining rivojlanishi yoritiladi. Goguryoning kuchli harbiy qudrati, Pekje madaniyatining ahamiyati, va Sillaning tarixiy birlashtiruvchi yutug‘i kelgusi avlodlar uchun qadimiy meros sifatida namoyon bo‘lgan. Ushbu maqola uch qirollik davrining Koreya milliy o‘ziga xosligi va madaniy merosiga ta’sirini chuqur o‘rganib, qadimgi Koreya sivilizatsiyasining rivojlanishi bilan zamonaviy Koreya madaniyati o‘rtasidagi bog‘liqlikni ko‘rsatadi.