ZAMONAVIY KUTUBXONALAR VA ULARNING FAOLIYATI - Tursunova Mashhura Ikromjon qizi, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy kutubxonalar va ularning jamiyatdagi o‘rni, faoliyat yo‘nalishlari hamda bugungi kunda kutubxonachining asosiy vazifalari yoritiladi. Shuningdek, kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish va uni keng ommaga targ‘ib etish borasida amalga oshirilayotgan ishlar tahlil qilinadi. Yurtimizda faoliyat yuritayotgan zamonaviy kutubxonalar, ularning joylashuvi haqida ma’lumot berilib, O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyev tomonidan qabul qilingan qaror va farmonlarning mazkur sohadagi ahamiyati xususida qisqacha mulohazalar yuritiladi.