KOMMUNIKATIV METOD ASOSIDA INGLIZ TILINI O‘QITISH SAMARADORLIGI - Vahobjonova Oydinoy Yahyobek qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola kommunikativ metod (Communicative Language Teaching – CLT) asosida ingliz tilini o‘qitishning samaradorligini ilmiy jihatdan o‘rganadi. CLT ning nazariy asoslari, evolyutsiyasi va empirik tadqiqotlar orqali tasdiqlangan afzalliklarini tahlil qilgan holda, metodning o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini, motivatsiyasini va real hayotiy muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi rolini yoritadi. Maqolada CLT ning kuchli va zaif tomonlari, shuningdek, gibrid yondashuvlar taklif etiladi. Natijada, CLT ingliz tilini o‘qitishda paradigmaviy o‘zgarish sifatida ta’kidlanib, kelajakdagi tadqiqotlar uchun raqamli texnologiyalar bilan integratsiya qilish tavsiya etiladi. Maqola til o‘qitish pedagogikasidagi zamonaviy tendensiyalarni aks ettiradi va globalizatsiya sharoitida ingliz tiliga bo‘lgan talabni qondirishda muhim ahamiyatga ega.