Zadi Smiz “Oq Tishlari” romanidagi feminizmga tanqidiy qarash - Boltayeva Gulrux Erkin qizi, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu ishda Zadi Smizning “Oq Tishlar” (2000) romanini tahlil qilish asosida zamonaviy jamiyatdagi zamonaviy Britaniya feminizmi ko’rinishlaridan biri bo’lmish “oq” ijtimoiy-madaniy qarashlar tizimi keskin tanqid qilinadi. Zadi Smiz (2000) roman orqali ayrim feministik yondashuvlarning ayollarni “ozod qilish” ni da’vo qilsa-da, ularni irqiy, etnik kelib chiqishiga ko’ra turlicha toifalarga bo’lib tashlashini ta’kidlaydi va bunday muammoli paradigmga asoslangan feminizmni tanqid qiladi. Ushbu feminizm asardagi Joyse Chalfen hamda Poppi Burt-Joneslar orqali satira vositasida tanqid qilinadi.