OLIY TA’LIM TIZIMIDA TALABALARNING HISOBLASH USULLARI KURSI O`QITISHNING METODIK TIZIMI - Soliyeva Gavharoy Yodgorjon qizi, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O`zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan ta‟lim islohotlari, ayniqsa “Kadrlar tayyorlash milliy dasturi” doirasida oliy ta‟lim tizimida zamonaviy axborot texnologiyalarini joriy etishning ahamiyatiga bag`ishlangan. Tadqiqotning asosiy e‟tibori “Hisoblash usullari” kursini o`qitishning metodik tizimini takomillashtirishga qaratilgan bo`lib, unda an‟anaviy usullar bilan bir qatorda yangi pedagogik va axborot texnologiyalaridan foydalanishning samaradorligi tashkil etiladi. Maqolada oliy ta‟lim muassasalarida o`quv jarayonini modellashtirish, uning mazmuni, usullari, shakllari va vositalarini integratsiyalash orqali talabalarning mustaqil bilim olish ko`nikmalarini rivojlantirish, ularni amaliyotga joriy etish va fan ishlab chiqarish integratsiyasini ta‟minlash masalalari yoritilgan. Xususan, masofaviy ta‟lim, dasturiy ta‟minotlar va internet resurslaridan foydalanish orqali hisoblash usullarini o`rganish jarayonini yanada samarali tashkil etish yo`llari taklif etiladi.