Vitamin B12 yetishmovchiligi: Asab tizimi va gematopoezga ta’siri - Maxmudov Abdulloh Salohiddin o’g’li,; Zokirov Fayzullo Kamoliddin oʻgʻli,; Maxmanazarov G'afur Axnazarovich, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada vitamin B12 ning asab tizimi va gematopoez faoliyatidagi asosiy funksiyalari, shuningdek, uning yetishmovchiligi oqibatida yuzaga keladigan nevrologik va gematologik o‗zgarishlar yoritilgan. B12 gipovitaminozining asosiy sabablari, klinik belgilari, diagnostikasi va davolash usullari haqida ma‘lumot berilgan.