“O‟zbektelekom” AK xizmatlar diversifikatsiyasilashda BANI modeli - Tursunova Mastura Taxirovna, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Maqolada “Oʻzbektelekom” AK uchun BANI (Brittle, Anxious Nonlinear, Incomprehensible) muhitida xizmatlar diversifikatsiyasining integrallashgan strategik modeli taklif etiladi. Yondashuv segmentlash–dizayn-fikrlash–customer journey zanjirida qurilib, shahar, qishloq, kam ta‟minlangan hududlar, qo„shma korxonalar va startaplar ehtiyojlariga mos tarif/paket konfiguratsiyalarini (trafik prioriteti, SLA, to„lov shartlari, qo„llab-quvvatlash) ta‟minlaydi. Regulyatorlar va bozor institutlari bilan “innovation sandbox” hamda “venture client” formatlarida hamkorlik, VoC platformalari orqali real vaqtda sifat monitoringi nazarda tutiladi.