Brend pozitsiyalash, kommunikatsiya va raqamli marketing orqali raqobat muhitini rivojlantirish: RIA, HHI va CSI koʻrsatkichlari tahlili - Yoʻldoshev Farhod, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda raqobat muhitini shakllantirishda va bozor ishtirokchilari oʻrtasida ustunlikni qoʻlga kiritishda brend pozitsiyalash, kommunikatsiya strategiyalari hamda dijital marketingning oʻrni chuqur tahlil qilingan. Asosiy eʼtibor Isteʼmolchi qoniqish indeksi (Customer Satisfaction Index — CSI) koʻrsatkichlariga qaratilgan boʻlib, ularning bozor samaradorligi va raqobat dinamikasi bilan oʻzaro bogʻliqligi oʻrganilgan. 2020–2024 yillar kesimidagi CSI maʼlumotlari asosida energetika, telekommunikatsiya va transport tarmoqlarida mijoz tajribasini oshirish boʻyicha samarali marketing yechimlari taklif etilgan. Tadqiqotda Buyuk Britaniya va Janubiy Koreya tajribasi qiyosiy tahlil qilingan, mahalliy bozor sharoitiga mos strategiyalar ishlab chiqilgan.