Yashil iqtisodiyot sharoitida O‘zbekiston agrosanoat tarmoqlarida sifat menejmenti tizimlarini joriy etish istiqbollari - Djumayev Asror Almamatovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda yashil iqtisodiyot sharoitida O‗zbekiston agrosanoat zanjirlarida sifat menejmenti tizimlarini joriy etishning iqtisodiy va ekologik ahamiyati yoritilgan. GlobalG.A.P., ISO 9001 va HACCP kabi xalqaro standartlarning joriy etilishi mahsulot sifati, eksport salohiyati va ekologik barqarorlikni oshirishda hal qiluvchi omil sifatida qaraladi. Xalqaro va mahalliy tajribalar tahlili asosida sifat menejmenti orqali raqobatbardoshlikni oshirish, resurslardan samarali foydalanish va chiqindisiz texnologiyalarni rivojlantirish imkoniyatlari ko‗rib chiqilgan. Tezisda raqamli texnologiyalarning tutgan o‗rni ham alohida tahlil qilingan.