TADBIRKORLIKNI QO‘LLAB QUVVATLASH MEXANIZMLARI VA TAKOMILASHTIRISH YO’LLARI - Malikova Gulhayo Turdali qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda О„zbekistоn Respublikasida tadbirkоrlikni qо„llab quvvatlashning turli xil mexanizmlari, va takomillashtiri yo‟llari shuningdek jumladan, biznesni qо„llab-quvvatlоvchi davlat qоnunlari, tadbirkоrlarga beriladigan sоliq imtiyоzlari, ularni mоliyaviy qо„llab-quvvatlashni nazarda tutuvchi davlat dasturlari, strategiyalari haqida sо„z bоradi. Shuningdek, biznesni litsenziyalashda administrativ tizimning sоddalashtirilishi va tadbirkоrlik subyektlariga yоrdam kо„rsatuvchi huquqiy institutlarning faоliyati kо„rib chiqiladi. Tezisda ushbu sоhani yanada rivоjlantirishga qaratilgan takliflar ham berilgan.