Bozor iqtisodiyoti: Nazariy asoslari, islohoti va O‘zbekiston tajribasi - Abirov Ruxshod Ashirovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu ilmiy tezisda bozor iqtisodiyoti tushunchasi, uning nazariy poydevori hamda O‗zbekiston Respublikasida bozor munosabatlarini shakllantirish va mustahkamlashga doir islohotlar tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida klassik iqtisodiy nazariyalar asosida bozor tizimining afzalliklari va mavjud muammolari ko‗rib chiqilib, zamonaviy texnologiyalar va raqamli iqtisodiyot sharoitida ushbu modelni takomillashtirish istiqbollari yoritiladi. O‗zbekiston tajribasi misolida bozor iqtisodiyotining transformatsion jarayonlari, erishilgan yutuqlar va mavjud to‗siqlar tahlil qilinib, ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqiladi.