BOLALARNI TABIAT BILAN TANISHTIRISHDA OILANING O‘RNI - Murotqobilova Mahliyo Anvar qizi, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ekologik muammolar global muammolarga aylanayotgan davrda har bir inson bunday muammolarni bartaraf etishga bel bog„lasa maqsadga erishish uchun katta qadam quygan sanaladi. Bolalarga ekologik ta‟lim berishni oiladan boshlash zarur chunki, xalqimiz aytganidek “Qush uyasida ko„rganini qiladi” deb bejizga aytishmagan. Bola ota-onaga qarab tarbiyalanadi, ta‟lim oladi. Bolalarni ekologik ta‟limini oilada, MTT bilan hamkorlikda orib borish maqsadga muvofiqdir.