Moliyaviy savodxonlikni mamlakat oziq-ovqat xavfsizligiga ta’siri - Sadibaqosov Suxrob Toshpo‘lot o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola O„zbekiston qishloq xo„jaligida moliyaviy savodxonlik darajasining oziq-ovqat xavfsizligiga ta‟sirini o„rganadi. Fermerlar orasida moliyaviy bilimlarni oshirish orqali investitsion qarorlar samaradorligi, risklarni boshqarish va ishlab chiqarish barqarorligi mustahkamlanadi. Tadqiqot ilmiy asosda empirik usullarga tayangan holda olib boriladi.