UV nurlar yordamida bosish texnologiyasi - A.Nishonov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy bosish texnologiyalaridan biri bo‗lgan UV (ultrabinafsha) nurlar yordamida bosish texnologiyasi tahlil qilinadi. Uning ishlash prinsipi, qo‗llaniladigan materiallar, quritish mexanizmi, afzalliklari va amaliy qo‗llanilishi haqida so‗z yuritiladi.