JADIDCHILIK HARAKATINING TARIXI - Qoraboyev Zohid Bahodir o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
"Jadidchilik harakatining tarixi" maqolasida Markaziy Osiyo, shu jumladan O‘zbekiston tarixida muhim rol o'ynagan jadidchilik harakati haqida batafsil ma'lumot beriladi. Maqola harakatning paydo bo'lishi, asosiy maqsadlari, asosiy shaxslari, ta'lim islohotlari, madaniy va siyosiy ta'sirlari, shuningdek, uning yakunlari va zamonaviy O‘zbekiston madaniyatiga ta'siri haqida gapiradi. Bu maqola jadidchilik harakatining ahamiyati va ta'sirini chuqurroq tushunishga yordam beradi.