KAR VA ZAIF ESHITUVCHI YUQORI SINF O‘QUVCHILARI AXBOROT KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION TEXNOLOGIYALARI - Tursunov Hojiakbar Hamidullo o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur mavzuda kar va zaif eshituvchi yuqori sinf o„quvchilarining axborot kompetensiyasini rivojlantirishda innovatsion texnologiyalarning roli yoritilgan. Maxsus ta‟lim ehtiyojlari bo„lgan o„quvchilar uchun ta‟limning zamonaviy shakllarini qo„llash, ularning mustaqil bilim olish, axborotni qidirish, tahlil qilish va undan samarali foydalanish ko„nikmalarini shakllantirishda muhim omil sifatida ko„rib chiqilgan. Tadqiqotda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish tajribalari, interaktiv platformalar, multimediaviy vositalar va raqamli resurslar orqali o„quvchilar bilim darajasini oshirish yo„llari tahlil etilgan. Shuningdek, maqolada inclusive (inklyuziv) ta‟limda axborot kompetensiyasini rivojlantirishga doir amaliy tavsiyalar ham berilgan.