KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O’QUVCHILARDA KUZATILADIGAN PSIXIK JARAYONLAR - Suyarova Moxira Nasiriddinovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
O`quvchilarning aqliy faoliyatining zarur shartlarini ta`minlash uchun o`qituvchi kichik yoshdagi o`quvchilar diqqatining xususiyatlarini yaxshi bilishi kerak. Diqqat asosiy nerv jarayonlari bo`lgan qo`zg`alish va tormozlanishning yoki xususiyatlari to`laligicha namoyon bo`ladigan psixik aktivligining muhim tomonidir. Mazkur maqolada mavzuga oid muhim fikr va mulohazalar keltirilgan.