Tazyiq va zo`ravonlik va zo`ravonlik ostidagi oila farzandlarining ruhiy holatini yaxshilashda psixologik xizmatning o`rni - G`ofurovа Yoqutxon Tashpulatovnа (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada tazyiq va zo‗ravonlikka uchragan oila farzandlariga psixologik yordam ko‗rsatish bo‗yicha taklif va tavsiyalar keltirilgan. Zo'ravonlik oila va uning a`zolari uchun psixologik ham jismoniy jihatdan juda og'ir travma sanaladi. Ushbu travmalar esa albatta oilaning har bir a`zosi kundalik va ish faoliyatiga o`zining salbiy ta`sirini o`tkazadi. Zo'ravonlik natijasida inson faoliyatining barcha sohalariga putur yetadi: bilish jarayonlari, emotsional holat, uyqu, shaxsning ijtimoiy hayotini doimiy o‗zgarishiga olib keladi. Shu sababli zo‗ravonlikka uchragan oila a`zolariga psixologik yordam juda muhim hisoblanadi.