Elektron tijoratda iste’molchilar huquqlarini himoya qilish qonunchiligining tendensiyasi - Allambergenova Farida Bazarbay qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur ishda O‗zbekiston Respublikasida elektron tijoratda iste‘molchi huquqlarini himoya qilishga oid qonunchilikning rivojlanish tendensiyalari chuqur tahlil qilinadi. Yangi tahrirdagi qonunlar, Prezident farmonlari hamda xalqaro standartlarga moslashtirish zarurati asosida elektron savdoda shaffoflik, javobgarlik va iste‘molchi manfaatlarini kafolatlash mexanizmlari yoritilgan. Yangi qonunlar mazmuni, xorijiy tajribaning ta‘siri, raqamli shartnomalar, platformalarning javobgarligi hamda fuqarolarning shikoyatlarini ko‗rib chiqish mexanizmlari o‗rganilgan va takliflar bildirilgan.