SUN'IY INTELLEKTNING RIVOJLANISHI VA UNING ZAMONAVIY JAMIYATDAGI O'RNI - Xoldarov Ulfatjon Ikromjon o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada sun'iy intellekt (SI) texnologiyalarining rivojlanishi, ularning zamonaviy jamiyatga ta'siri va turli sohalarda qo'llanilishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda SI'ning afzalliklari, kamchiliklari va kelajakdagi istiqbollari muhokama qilinadi. Misol sifatida SI texnologiyalarining tibbiyot, transport, sanoat va ta'lim sohalaridagi qo'llanilishi ko'rib chiqiladi.