HAYVONLARNING IMMUN SISTEMASIGA TURLI OMILLARNING TA’SIRI - Tursunov Asadbek Asiljon o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Immun tizimi juda murakkab ko'p komponentli tizim bo'lib, turli omillar ta'siriga juda sezgir. Hozirgi vaqtda bu immunitetning buzilishi va birinchi navbatda, immunoregulyatsion jarayonlarning buzilishi bilan bog'liq kasalliklarning sezilarli darajada oshishining asosiy sabablaridan biridir [1]. Hayvonlarning tabiiy qarshiligining pasayishi ko'pincha chorvachilikning o'zi texnologiyasi va noqulay ekologik omillar tufayli yuzaga keladigan omillarning noqulay ta'siri natijasida yuzaga keladi.