Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik ongni shakllantirishda oilaning pedagogik roli - Dadaboyeva Madinaxon Aziz qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada oilada ekologik tarbiyaning nazariy-metodik asoslari, uning bolalar ongini shakllantirishdagi roli hamda boshlang„ich ta‟lim bosqichidagi pedagogik ahamiyati atroflicha tahlil qilinadi. Ekologik madaniyatni shakllantirish jarayonida oilaning ijtimoiy institut sifatidagi tutgan o„rni, ayniqsa, muhim omil sifatida ko„rsatib o„tiladi. Tadqiqotda texnologiya darslari orqali o„quvchilarda tabiatga nisbatan ongli munosabat, ekologik tafakkur va amaliy ko„nikmalarni shakllantirish usullari asoslab berilgan. Shuningdek, bolalarni tabiatni asrash, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va barqaror rivojlanish tamoyillariga sodiqlik ruhida tarbiyalashning zamonaviy yondashuvlari yoritilgan. Maqolada ilgari surilgan ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar ekologik ta‟lim-tarbiyaning samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.