Chorvachilik anatomiyasi va gistologiyasi, tuzilishini tushunish va hayvonlarning funktsiyasi - Rustamjonov Baxtiyorjon Bahramjon o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada chorvachilik anatomiyasi va gistologiyasining asosiy tushunchalari, ular ning qishloq xo‗jaligi va veterinariya fanlaridagi ahamiyati yoritilgan. Chorva hayvonlarining (qoramol, qo‗y, cho‗chqa va parranda) tana tuzilishi, organlari va tizimlari, shuningdek, ularning hujayra va to‗qima darajasidagi funksiyalari tahlil qilingan. Anatomiya orqali hayvonlar skeleti, mushaklari, ovqat hazm qilish, nafas olish va qon aylanish tizimlari haqida ma‘lumot berilgan bo‗lsa, gistologiya ularning to‗qimalarini, jumladan, epiteliy, biriktiruvchi va boshqa asosiy to‗qima turlarini o‗rganishga imkon beradi. Ushbu bilimlar chorvachilikda mahsuldorlikni oshirish, sog‗liqni saqlashni boshqarish va seleksiya ishlarini rivojlantirish uchun muhim asos bo‗lib xizmat qiladi.