DAVLAT BOSHQARUVI SOHASIDA KORRUPSIYANING OLDINI OLISHNING ASOSIY YOʻNALISHLARI - Jumanov Jamshidbek, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur tezisda davlat boshqaruvi sohasida korrupsiyaning oldini olishga doir ustuvor yoʻnalishlar tahlil qilinadi. Asosiy e‘tibor korrupsiyaning kelib chiqish sabablari, uning davlat boshqaruvi samaradorligiga ta‘siri va uni bartaraf etishning zamonaviy usullariga qaratilgan. Tezisda shaffoflik, raqamlashtirish, fuqarolik jamiyatining ishtiroki, davlat xizmatchilarining halolligi va manfaatlar to‗qnashuvining oldini olish tizimlari muhim omil sifatida koʻrib chiqiladi.