“Nasoyim ul-muhabbat” tazkirasida Shayx Najmiddin Kubro ta‟rifi - Parmonova Sevara Ulug„bek qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu tadqiqot ishida Alisher Navoiyning “Nasoyim ul-muhabbat” tazkirasidagi Shayx Najmiddin Kubro ta‟rifi o„rganilgan bo„lib, undagi hikoyatlarning mazmun-mohiyati hamda manbalarini o„rganishga ahamiyat qaratilgan. Ma‟lumotlar o„z o„rnida “Nasoyim ul-muhabbat” tazkirasining yaratilishiga asos bo„lgan Abdurahmon Jomiyning “Nafahot ul-uns” tazkirasidagi tavsiflar bilan ham solishtirilgan.