O‘SMIRLARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLARI - Eshnazarova Barno Habibullayevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada o„smirlik davridagi yoshlarning kasb tanlashga bo„lgan munosabati va ularni kasb-hunarga yo„naltirish jarayonining ijtimoiy psixologik omillari tahlil qilinadi. Oila, maktab, tengdoshlar guruhi va ommaviy axborot vositalarining kasb tanlashdagi ta‟siri psixologik nuqtai nazardan yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy jamiyatda o„smirlarni ongli ravishda kasbiy yo„nalishga tayyorlashning psixologik shart-sharoitlari muhokama qilinadi.