Muhandislik va kompyuter grafikasi fanini amaliyotga integratsiyalash - Alimov U.T; Sindarova SH.M (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Oʻrganiladigan mavzu mazmunidan kelib chiqqan holda, darslar oʻquv tajriba maydonida tashkil etilishi mumkin. Muhandislik grafikasi oʻquv dasturida ta’lim mazmuni talabalarning yosh va psixologik xususiyatlari, bilim zahiralari hisobga olingan holda berilgan. Har bir mavzu mazmunini oʻrganish darslarda amalga oshirganligi sababli, darslar ham muayyan sistemani tashkil etadi, bir-biri bilan mantiqiy bogʻlangan boʻladi.