INGLIZ TILIDA BIZNES SOHASIGA OID FOOT FRAZEOLOGIZMLARI - Mamadaliyeva Gulru Ravshanovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Tilning frazeologik fondi- xalq mentaliteti va madaniyati haqidagi ma‟lumotlarning bebaho manbaidir. Ularda xalqning afsonalar, urf-odatlar, marosimlar, ahloq normalari, hulq-atvorlar haqidagi tasavvurlari saqlanadi. Frazeologizmlar olamning lisoniy manzarasini hosil qilishda alohida o„rin tutadilar. Ular “millat hayotining ko„zgusi”. Frazeologik birlik (FB)larning ma‟no tabiati til egasining orttirilgan bilimlari, shaxsiy amaliy tajribalari, ushbu tilda so„zlashuvchi xalqning madaniy-tarixiy an‟analari bilan chambarchas bog„langan. FBlar ob‟yektlarga olam manzarasi bilan aloqador belgilarni beradilar, butun boshli tasviriy situatsiya (matn)ni nazarda tutadilar, uni baholaydilar va unga munosabatni ifodalaydilar. O„zining semantikasi bo„yicha FBlar inson tavsifi va faoliyatiga yo„nlagan bo„ladi.