SARVEPALLI RADHAKRISHNAN FALSAFASIDA ANTROPOLOGIK VA AXLOQIY QARASHLAR - Abdullaziz Abdusattorovich Abduvaxidov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Radhakrishnan inson tabiati ko‘p qirrali ekanligini ta’kidlab, bularni: biologik odam, ijtimoiy odam, siyosiy odam va individual odamlar, deb ajratadi. Biroq faylasuf o‘z ta’limotida insonni yuqori darajadagi biologik mavjudot sifatida ko‘radi.