Suv qabul qilish inshootining vazifasi - Yuldoshev Komil Qurbomovich,; Axatov Begzod Erkin o‘g‘li,; Qosimov Shohobiddinxon Shamsiddinxon o‘g‘li, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada suv qabul qilish inshootlarining asosiy vazifalari — suvni manbadan xavfsiz va yetarli miqdorda olish, uni ifloslanishlardan himoya qilish va keyingi bosqichlarga uzatish jarayonlari yoritilgan. Inshootlarning turlari, joylashtirish shartlari va ularning samarali ishlashi uchun zarur bo‘lgan talablar ko‘rib chiqilgan.